lördag 21 juni 2008

mellan grannfruar och vakum

Efter en lång period av stress, aktiviteter och jäkt har jag en hel helg.
Midsommarafton var en symfoni av jordgubbar, sköna kvinnor och blå horisont. Som en airbrushad pripps blå-reklam utan pripps.
Sovmorgon och ett långt yogapass.
Denna dagen skulle jag ägna mig åt mig själv - inga tidningar eller böcker, ingen musik, inga vanda tankemönster, ägna ingen energi åt jobbet-tankar eller andra tankar som jag brukar tänka.
Lite svårt. Svårt. Faktiskt enerverande svårt.

Och så skulle jag tvätta. Bland enorma tanter som skickade osynliga fuckoff-tecken till varandra. Grannfruarna ligger tydligen i fejd. Det kom mer grannar till tvättstugan, varför vet jag inte för de skulle inte tvätta. Jag dinglade med benen som en nioåring på mangelbänken och blev avhytt av en tant, en annan förtäljde hela hennes medicinska historia. Min torktumlare var trasig och jag var tvungen att umgås med dessa tanter i timtals. På min tysta introverta dag.

Styr bort alla tankar. Dämpar alla impulser att ta upp tidningen, att ringa, att sysselsätta mig.

Så svämmar tröttheten över. Skulle ut och powerwalka, men det blev en hasande sväng runt kvarteret. Gjorde några benövningar, men gjorde inte klart serien, jag orkar inte.
Nu har jag gjort plättar och de väntar på mig. Jag ska kolla på teve. Jag orkar inte göra ingenting idag.

4 kommentarer:

Anna ser dej sa...

Vad skön din afton lät. Underbart. Och din alldeles egna dag... En träning? Det är fantastiskt det där som lyckas utspela sig i en tvättstuga.

Ta hand om dig, vännen.

Catwoman sa...

Gosh, lät det skönt? det var ju jobbigt jö´
Tvättstugan är dokusåpornas moder...
kramiz

Anna ser dej sa...

Jag menade aftonen med kvinnorna och jordgubbarna ju:D Den andra aftonen lät mer som en prövning... En väldigt hård prövning.

Catwoman sa...

jamen jaha, jag fatta inte...